Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Toerisme

De Brabantse Kempen bestaat uit Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden en heeft een rijke historie. Dat is duidelijk geworden door de diverse grafheuvels een opgravingen. Elk dorp heeft een eigen sfeer.
Acht zaligheden

De Acht zaligheden, vallen op in de Brabantse Kempen. De naam is een toespeling op de Bergrede en verwijst naar het "-sel" waarop de naam van deze dorpen eindigt. Denk maar eens aan de dorpen: Duizel (vroeger: Duisel), Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel, Wintelre (Brabants: Wèntersel)

De helft van deze zaligheden ligt aan de oude route naar België. Dat zijn Steensel, Eersel, Duizel en Reusel. In de tijd van de Belgische opstand was het een belangrijke militaire route. De vier andere liggen hier iets ten noorden van. Het gaat om Knegsel, Wintelre, Netersel en Hulsel.
In Bladel wordt vaak gezegd dan men de "negende zaligheid" is.

Toeristisch-recreatief
De genoemde dorpen kennen een aantrekkelijk winkelaanbod, restaurants en cafés. Dit maakt de Brabantse Kempen nog aantrekkelijker als toeristisch-recreatief gebied. Voor zowel actieve als passieve recreatie zijn er talloze voorzieningen. Het gebied is bij uitstek geschikt om zowel fietsend als wandelend te verkennen. Ook met paarden met evt. koetsen is het gebied zeer aantrekkelijk gezien de vele zandwegen door de bossen het heide landschap.

 

Toerisme Info de Brabantse Kempen

 

Toerisme Info Gemeente Bladel e.o.


Toerisme Info Gemeente Bergeijk e.o.


Toerisme Info Gemeente Eersel e.o.


Toerisme Info Gemeente Reusel e.o.