Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< januari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
 
1
2
3
4
5
2
6
7
8
9
10
11
12
3
13
14
15
16
17
18
19
4
20
21
22
23
24
25
26
5
27
28
29
30
31
 
 

De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen

De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen
Bladel Geplaatst 28 december 2019

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari, zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers. Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ook Bibliotheek Bladel, Hapert en Reusel organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters!

Theatervoorstelling Moppereend
Wat is er aan de hand? De eend is aan het mopperen, de geit loopt te mekkeren en er verdwijnen dingen. Schoenen, sokken, een onderbroek. Hoe kan dat nou?
Kom kijken naar de theatervoorstelling Moppereend! Een leuke voorstelling voor peuters met veel humor en muziek. Gebaseerd op het Prentenboek van het jaar. Handpoppen, stokpoppen en marionetten vervullen de hoofdrollen. Deze theatervoorstelling van Poppentheater Dubbele Jan, georganiseerd in samenwerking met Cultuurplaza De Kempen, vindt plaats op vrijdag 10 januari van 10:30 tot 11:15 uur in Bibliotheek Bladel. Meer informatie over het reserveren van kaarten vind je op www.bibliotheekdekempen.nl

Voorleesactiviteiten
Op woensdag 22 januari leest Bini van 9:00 tot 12:15 uur voor aan 5 kleuterklassen van het Palet, uit het Prentenboek van het jaar: Moppereend. Iedereen is welkom om aan te sluiten in Bibliotheek Hapert
Op woensdag 22 januari van 15:30 tot 16:00 uur krijgen we bijzonder bezoek in Bibliotheek Bladel. Burgemeester Bosma komt voorlezen uit Moppereend.
Op woensdag 22 januari van 15:30 tot 16:00 uur krijgen we ook bijzonder bezoek in Bibliotheek Reusel. Wethouder Maarten Maas komt voorlezen uit Moppereend.

Trek je mooiste pyjama aan en kom met je favoriete knuffel mee luisteren en spelen met Moppereend, het verhaal van eend en haar dierenvriendjes. Het pyjamavoorlezen vindt plaats op vrijdag 24 januari in Bibliotheek Bladel en dinsdag 28 januari in Bibliotheek Reusel van 18:30 tot 19:00 uur.

De voorleesactiviteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Schuif gezellig aan met je (klein)kinderen.

Voorlezen
Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip en lijkt kinderen te helpen om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien is het voorleestijd de tijd waarin je samen kunt kijken, luisteren, praten en lachen. Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.
Een cadeautje bij een gratis jeugdlidmaatschap
Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters die zich inschrijven voor het gratis jeugdlidmaatschap, een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt). Inschrijven kan bij elke vestiging of via www.bibliotheekdekempen.nl.

Meer informatie? Zie www.bibliotheekdekempen.nl

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren
De Houtwinkel Bladel
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk
Stichting Het Kompas
De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel