Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Minister Bruins opent eerste StuiterGrasveld in Bergeijk

Minister Bruins opent eerste StuiterGrasveld in Bergeijk
Bergeijk Geplaatst 8 november 2019

Op zaterdag 9 november komt minister Bruno Bruins (ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tussen 14.30 en 15.30 uur naar Bergeijk om hier samen met de bedenker, Bas Warmerdam, loco-burgemeester Mathijs Kuijken en wethouder Manon Theuws, het allereerste StuiterGrasveld van Nederland te openen.

Andere gemeenten waar het StuiterGras komt zijn Lisse en wellicht ook Lekkerkerk. Bergeijk is de eerste gemeente waar een dergelijk ‘StuiterGrasveld' is aangelegd, vandaar dat de minister hier de opening zal verrichten. Na een pilot van vijf maanden wordt geëvalueerd of StuiterGras ook elders in Nederland zal komen.

Wat is StuiterGras?
Eigenlijk geeft de naam heel duidelijk weer wat het is: een soort van trampoline die eruit ziet als kunstgras en zo naadloos wordt ingepast in een bestaande groenstrook/grasveld. StuiterGras is ontstaan als antwoord op een StartUp challenge vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de vraag: hoe kunnen we zorgen dat kinderen meer gaan bewegen in de openbare ruimte en daarbij hun motorische vaardigheden ontwikkelen? StuiterGras is als winnaar gekozen van deze challenge en powered by VWS StuiterGras verder ontwikkeld en marktklaar gemaakt. Het StuiterGras heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen, maar kan evenzeer door minder jonge mensen worden benut voor bijvoorbeeld bootcampen, free runnen, fitness, gymlessen buiten, activiteiten van de BSO en meer.

Het eerste StuiterGrasveld van Nederland ligt in de Ereprijsstraat in Bergeijk.

Meer info: www.StuiterGras.nl

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Kappers: Interline Haarmode Bladel
Stichting Het Kompas
Vrijwilligersbureau Bladel
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Reijnders & Partners Bladel