Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Toneelstuk ‘Zwaar Metaal’ van Maria Goos in Eersel

Toneelstuk ‘Zwaar Metaal’ van Maria Goos in Eersel
Eersel Geplaatst 11 september 2019

Na diverse stukken van Nederlands meest geliefde toneelschrijfster Maria Goos voor een enthousiast publiek op verschillende Eerselse uitverkochte locaties te hebben gespeeld, is het regisseur Marian Maas gelukt de rechten te bemachtigen van dit prachtige onlangs geschreven stuk.

Een unieke kans om deze sprankelende warmbloedige voorstelling mee te maken dankzij de eerdere belofte van Maria tijdens haar gastoptreden bij het KW-café, het bestaande speelverbod tijdelijk op te heffen. Zwaar Metaal werd in opdracht geschreven en 3 jaar geleden met groot succes uitgevoerd.

Op 5,6,9 en 12 oktober wordt Zwaar Metaal gespeeld in Cultureel Centrum De Muzenval te Eersel.
Zwaar Metaal gaat over een vrouwengroep die na 40 jaar intense samenwerking hun laatste optreden tegemoet gaat. We kunnen gerust van een wondertje spreken omdat de inhoud van Zwaar Metaal parallel loopt met onze levensfase en ons 40 jarig theaterbestaan. Afscheid van een werkend leven, afscheid van vruchtbaarheid, de overgang in, op weg naar een steeds kleinere wereld. Een periode van pijnlijk verlies en terugverlangen. Vergelijkbaar met de puberteit, maar dan omgekeerd. Laat dit proces maar aan Maria Goos over! Het stuk amper begonnen weet ze in enkele zinnen dit hele gedoe te omvatten. Men is verdwaald, de draad kwijt, het spoor bijster. Verkeert onophoudelijk tussen hoop en vrees, lachen en huilen. Leven en theater zijn bij Maria een en hetzelfde. Ze geeft met gulle hand speelplezier, is een tovenaar met heel gewone woorden die ze zo weet te rangschikken dat ze door onszelf gedacht en gezegd zouden kunnen zijn. Ze meandert in anderhalf uur door het hele spectrum van gevoelens. Geeft zwaarte glans. Geen diepte zonder kwinkslag. De dappere sterke vrouwen van Zwaar Metaal hebben een onverwoestbare band. Ze zijn spitsvondig, geestig, hilarisch, trekken samen door het dal van pijnlijk terugverlangen en angst voor wat komen gaat. Af en toe vinden ze de schoonheid en troost langs het pad van herinnering. Ondanks het naderende afscheid zal de liefde blijven. 'Dance me to the end of love'.

Kaarten verkrijgbaar via www.muzenval.nl/agenda en aan de kassa van De Muzenval alleen op de openingstijden van de theaterkassa die vermeldt staan op de website.

Eersel woensdag 11 september 2019« terug

De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio
Flow Sleeping Bladel
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel
Vrijwilligersbureau Bladel
Reijnders Accountants Adviseurs.