Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< oktober 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
40
 
1
2
3
4
5
6
41
7
8
9
10
11
12
13
42
14
15
16
17
18
19
20
43
21
22
23
24
25
26
27
44
28
29
30
31
 
 
 

Bladella doet goede zaken in Eersel

Bladella doet goede zaken in Eersel
Bladel Geplaatst 13 mei 2019

EFC - Bladella 1 - 3

Door deze overwinning, en de andere uitslagen, is klassenbehoud voor de blauwwitten een stuk dichterbij gekomen.

Met een 4 - 4 - 2 opstelling en prima wedstrijdmentaliteit startte de ploeg uit Bladel onverschrokken om de huid zo duur mogelijk te verkopen. In de vorige ontmoeting was de 2 - 2 eindstand teleurstellend voor EFC en die ploeg wilde er alles aan doen om in de kop van de klasse 2 F te blijven meedoen. Jammer dat er zo weinig publiek afkwam op deze wedstrijd die de hoge verwachtingen meer dan waar maakte.

Bladella aan zet
EFC probeerde vanaf het begin grip op het spel te krijgen. Maar Bladella speelde meteen enthousiast en maakte de spelopbouw van de rood-zwarten moeilijk. Vooral het spitsenduo Ibou Bot en Niels Krekels was hierbij actief. Maar EFC heeft een goede ploeg en bij één van de EFC-aanvallen, in de 15de minuut, had Geert van Overbeek geluk dat scheidsrechter Visser de rode kaart op zak hield maar slechts geel trok. Na 20 minuten kwam Bladella op 0 - 1. Stijn Wouters schoot een terecht gegeven penalty zwak in, die werd gestopt door doelman Jesse Theuws, maar hij zorgde zelf in de rebound voor een doelpunt. Vier minuten later kapte Niels Krekels zich op 20 meter van het doel knap vrij en schoot de bal laag maar hard over de grond op doel, onbereikbaar in de hoek: 0 -2. De ontlading van Niels, het Bladella-team, inclusief de bank, en de supporters was groot.

Rood-zwart in de achtervolging
EFC-trainer Roland Schuermans wisselde snel tweemaal om de bakens te verzetten maar het lukt de thuisploeg niet om zich het enthousiast en opportunistisch spelende Bladella van het lijf te houden. Er kwamen daardoor voor rust nog maar weinig uitgespeelde kansen. Na de thee leek de wedstrijd zich nog maar op één helft te gaan afspelen met een handbalverdediging in blauwwitte kleuren. Keeper Nick Vermeiren, de ervaren verdedigers Tom Maas en Geert van Overbeek, met op de flanken Rob van den Boom en Niek Janssen hadden hun handen vol aan het EFC-offensief maar hielden het doel schoon. In de 58ste minuut was EFC dicht bij de aansluitingstreffer: na een bal op de paal werd het doel van dichtbij gemist.

Matchwinner Niels Krekels
Om de weerstand op te voeren stuurde trainer Huub Vermeulen Cas Vosters en Max Janssen in het veld voor Stijn Wouters en Anel Selimovic. Maar het was het spitsenduo dat redding bracht. Na een fraaie voorzet van Ibou Bot omspeelde Niels Krekels gemakkelijk de EFC-doelman en kroonde zichzelf met zijn tweede doelpunt in de 75ste minuut tot matchwinner: 0 - 3. Uw reporter stond bij deze aanval in lijn met assistentscheidsrechter Pieter Leenders van EFC die terecht en sportief de vlag beneden hield. Bij het spitsenduo van Bladella was de scherpte daarna verdwenen. EFC kreeg in de 88ste minuut nog wel een doelpunt op naam van Dennis van Sambeeck: 1 - 3. Maar de kaarten waren geschud.

Er is nog heel veel mogelijk.
Het eindsignaal van scheidsrechter Tim Visser werd met vreugde begroet in het Bladelse kamp. Toen bleek dat de concurrenten in de gevarenzone, RPC, Rood Wit en VV Gestel deze zondag alle drie hadden verloren worden de twee wedstrijden van de komende weken wel heel interessant. Allereerst zal Bladella proberen komende zondag één of misschien wel drie punten in Bladel te houden in de ontmoeting met Mierlo Hout. De week daarna, in de laatste competitiewedstrijd wordt er in Eindhoven gespeeld tegen VV Gestel. Met een blik op de stand in deze tweede klasse F is er in de eindstrijd nog heel veel mogelijk.

Supporters op uw post!!!

 

 

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Kappers: Interline Haarmode Bladel
Restaurant Woest Westerhoven
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Reijnders & Partners Bladel
De Houtwinkel Bladel