Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Wereldkampioen Harrie Lavreysen onderscheiden met De Eik van Bergeijk

Wereldkampioen Harrie Lavreysen onderscheiden met  De Eik van Bergeijk
Bergeijk Geplaatst 8 maart 2019

Gisteren, tijdens de huldiging voor zijn WK prestaties heeft burgemeester Callewaert De Eik van Bergeijk uitgereikt aan Harrie Lavreysen. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn twee gouden medailles op het WK baanwielrennen en de positieve uitstraling voor Bergeijk en Luyksgestel in het bijzonder.

Huldiging
Bij de topprestaties van Harrie Lavreysen hoort een feestje. Daar was iedereen het over eens. In mum van tijd werd er met een grote groep, deels vrijwilligers en sponsors Sengers Metaal en Buja Metaal, hard gewerkt aan een passende huldiging. En wat hebben we genoten. Onder toeziend oog van ruim 500 man publiek hebben we ‘onze' Harrie uitgebreid gehuldigd. Op de prinsenwagen van carnavalsvereniging De Stekkeraopers uit Luyksgestel, omgetoverd tot huldigingwagen voor WK Prins Harrie d'n Urste, werd hij thuis opgehaald. Met muzikale ondersteuning van Harmonie Theodatus en onder begeleiding van de pers, familie en vrienden werd Harrie richting het podium op de Gestelplaetse gereden waar de rest van zijn familie hem stond op te wachten. Toegesproken door de voorzitter van De Durtrappers en onderscheiden door Prins Jasper d'n Urste van De Stekkeraopers werd Harrie ook door deze Luyksgestelse verenigingen in het zonnetje gezet. Last but not least ontving Harrie uit handen van burgemeester Callewaert De Eik van Bergeijk. Spreekstalmeester Wil Bellemakers blikte nog even met Harrie terug op zijn WK finale race die hij zelf van commentaar voorzag.

Carrière
Harrie Lavreysen begon zijn carrière in de BMX. Hij verhuisde al op jonge leeftijd naar Apeldoorn om te werken aan zijn sportcarrière. Harrie werd drie keer Nederlands kampioen BMX en drie keer Europees kampioen BMX. Door hardnekkige schouderblessures maakte Harrie in 2016 de overstap naar het baanwielrennen. Na het EK in 2016 (negentiende in de sprint en negende in de teamsprint) mocht Harrie in 2017 zijn opwachting maken tijdens het WK baanwielrennen in Hong Kong. Hier verraste hij door als debutant het zilver te winnen op zowel het onderdeel sprint als de teamsprint. Vorig jaar won Harrie zijn eerste gouden WK medaille in de teamsprint. Dat Harrie dit jaar met twee gouden medailles naar huis zou gaan had niemand durven dromen.

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Vrijwilligersbureau Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
Knegtmans Advocaten & Mediators Bladel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Kappers: Interline Haarmode Bladel
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt