Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Bladella – Rood Wit V. 3 - 1

Bladella – Rood Wit V. 3 - 1
Bladel Geplaatst 11 februari 2019

De eerste overwinning is eindelijk een feit, met de jonge doelman Stan van den Berg als ‘Man of the match'!!!

In de eerste twintig minuten leken de toeschouwers meer van de regen te duchten te hebben dan de spelers op het perfect bespeelbare kunstgrasveld. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Jeroen Quinten ontspon zich meteen een interessante partij. Bladella opende, door blessures en schorsingen gedwongen met een meer defensieve opstelling. Tom Maas en Stijn Wouters speelden centraal in de defensie. Tegenstander Rood Wit durfde niet meteen de aanval te kiezen. Zodoende bleef het speelveld ruim en was er de kans voor de snelle spitsen van de thuisploeg om bij gelegenheid uit te breken. Dat leverde na tien minuten al een dot van een kans op voor Bart de Jong die zijn inzet via de benen van keeper Mark Smulders net aan de verkeerde kant van de paal langs zag gaan.

Weer een achterstand
Toen paraplu's waren dichtgeklapt bleef het spel op en neer golven met kansen aan beide zijden die, de eerlijkheid gebiedt het te zeggen, eerder ontstonden door foutjes en fouten in de beide verdedigingslinies dan door uitgekiend aanvalsspel. Na 18 minuten hanteerde Tom Maas de noodrem en kreeg Rood Wit de kans om met een penalty op voorsprong te komen. Giovanni van Bladel (!) liet zich door keeper Stan van den Berg niet verschalken en scoorde de 0 - 1. Het team van Huub Vermeulen liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. De gelijke stand kwam wel op een merkwaardige manier tot stand. Zowat in de middencirkel kreeg Cas Vosters in de 35ste minuut de bal aangespeeld. Hij zocht een afspeelmogelijkheid en zag daarbij dat de RoodWitgoalie ver voor zijn doel stond. "Niet geschoten, altijd mis" moet Cas gedacht hebben en zijn afstandsschot viel onder de lat in het doel. 1 - 1 dus en daarmee gingen de twee ploegen en de supporters even opwarmen omdat een geplaatst schot van Anel Selimovic even voor het rustsignaal net geen doel trof.

Knap herstel
Direct na de thee zorgde Bart de Jong voor een Bladella-voorsprong na goed voorbereidend werk van Ibou Bot. Diezelfde Ibou werd even later vreemd gestopt aan de rand van de 16 meter maar meer dan een geblokte vrije trap en een gele kaart voor de tegenstander leverde dat niet op. De druk van Rood Wit op het Bladella-doel werd hierna steeds groter. Doelman Stan van den Berg, vervanger voor de geschorste Nick Vermeiren, liet zijn klasse zien maar ook bij hem zat er af en toe een geluksengeltje op de lat. Het inzetten van Jan van Hout en Stef Schellekens als vervangers had niet het door de gasten gewenste resultaat hoewel de kansen bleven komen. Bij Bladella werden Bart de Jong en Ibou Bot vervangen door de Niels Krekels en de al even jeugdige Huib Liebregts. Logischerwijze werd het spel aan twee kanten zenuwachtiger en daarmee ook van minder niveau. De supporters van de blauwwitten hoopten dat de aanstaande winst nu niet nog een keer, zoals bij Braakhuizen, door de vingers zou glippen. Aan die vrees kwam een einde toen Stijn Wouters zich enkele minuten voor het einde achter de bal plaatste voor een terecht toegekende penalty. Daarmee zette hij de 3 - 1 vast, was de eerste overwinning binnen en kon alles wat Bladella heette opgelucht ademhalen,

En nu tegen Hilvaria!!!
Deze overwinning zorgde voor een tevreden glimlach op het gezicht van mascotte Maud van de Ven en coach Huub Vermeulen. De rode lantaarn heeft Bladella weliswaar nog in stevig in bezit maar een overwinning komende zondag bij Hilvaria zou de achterstand op de anderen in de tweede klasse F aanzienlijk kunnen terugbrengen. Daar gaan we voor!!!!

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Vrijwilligersbureau Bladel
Restaurant Woest Westerhoven
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk