Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Gezin Marlies van Erp uit Bladel slachtoffer van de aardbeving op Sicilië.

Gezin  Marlies van Erp uit Bladel slachtoffer van de aardbeving op Sicilië.
Bladel Geplaatst 7 januari 2019

Vrienden en familie van Marlies van Erp (32) uit Bladel zijn voor haar en haar gezin een financiële ondersteuningsactie begonnen. Het gezin, dat bestaat uit Marlies, haar vriend Giuseppe en hun acht maanden oude zoontje Lucas woont op Sicilië en is daar op Tweede Kerstdag slachtoffer geworden van een hevige aardbeving.

Hun woning en hun bed and breakfast (B&B) zijn zo zwaar beschadigd dat ze door de brandweer onbewoonbaar zijn verklaard. Schade als gevolg van natuurrampen wordt door de verzekering niet gedekt.

Twee maanden geleden betrokken Marlies, Giuseppe hun nieuwe woning in de Siciliaanse plaats Aci Sant'Antonio. Op de bovenverdieping had Marlies, die in Nederland een hbo-opleiding Toerisme volgde, een (B&B) ondergebracht. Die zou meteen na Kerst van start gaan.

Dit laatste is er niet van gekomen. In de nacht van eerste op Tweede Kerstdag veroorzaakte een uitbarsting van de Etna-vulkaan een aardbeving met de kracht van 4.8 op de schaal van Richter. Gevolg: gescheurde muren, ingestorte plafonds en een weggevaagd terras waardoor het hele pand dreigde in te storten. Dat werd door de brandweer dan ook meteen onbewoonbaar verklaard. Marlies en haar gezin kregen een tijdelijk onderkomen in het kleine appartement van de vader van Giuseppe, op een kwartier rijden.
Ondanks alle ellende overheerste bij Marlies en Guiseppe in eerste instantie een gevoel van geluk: als gezin hadden ze het er zonder kleerscheuren afgebracht. Met name wat Lucas betreft, mag dit een klein wonder heten. Een paar uur voordat door de aardbeving grote brokstukken puin in zijn ledikant belandden, had de baby een slaapplek gekregen in het ouderlijk bed.

Niettemin blijft het en drama van grote omvang. De verzekering dekt geen schade en eventuele vergoedingen van het Rampenfonds van de Italiaanse overheid komen pas na jaren beschikbaar en dan slechts mondjesmaat.
Dat mag zo niet passeren, vond een groep mensen uit Bladel, het dorp waar Marlies opgroeide en bleef wonen tot ze zich vier jaar geleden samen met haar vriend Giuseppe op Sicilië vestigde. Via crowdfunding (www.gofundme.com - zoeknaam Marlies van Erp) willen de initiatiefnemers geld bijeen brengen voor het herstel van de woning/B&B. Volgens de aannemer is daarvoor een bedrag van 100.000 euro nodig. Mensen kunnen ook rechtstreeks geld overmaken op de bankrekening van Marlies van Erp: NL34RABO0143412779 ovv Bijdrage aardbevingsschade.

De actie verdient alle steun, vindt Aline Arts, een van de initiatienemers. ‘Verschrikkelijk als iemand die met zoveel moed een eigen B&B heeft opgebouwd, zo door pech getroffen wordt. Dan moet je iets doen.'

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
Restaurant Woest Westerhoven
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel