Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< februari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
 
1
2
6
3
4
5
6
7
8
9
7
10
11
12
13
14
15
16
8
17
18
19
20
21
22
23
9
24
25
26
27
28
29
 

GA MEE OP ONTDEKKINGSREIS ONDER WATER

GA MEE OP ONTDEKKINGSREIS ONDER WATER
De Kempen West


In het weekend van 15 en 16 juni a.s. worden op initiatief van het IVN overal in het land weer Slootjesdagen georganiseerd. Zij zijn met name bedoeld voor kinderen.

Het IVN wil de jeugd op de Slootjesdagen laten kennismaken met het boeiende (dieren)leven in en rondom beek, sloot, ven en plas. Ook IVN-afdeling Kempenland-West doet dit jaar weer mee en wel op zondag 16 juni a.s. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn alle kinderen met hun ouders en/of grootouders en natuurlijk ook alle andere belangstellenden die mee op ontdekkingstocht willen gaan naar het leven op, in en rondom de Kleine Beerze welkom aan de Korstbroeken te Vessem. De precieze plek aan de Korstbroeken zal worden gemarkeerd met enkele (groene) IVN-vlaggen. Een aantal natuurgidsen van de IVN-afdeling zal aanwezig zijn om de activiteit te begeleiden.

Deelname aan de Slootjesdag is gratis. En, als je mee gaat doen, vergeet dan niet je laarzen mee te nemen! Het IVN zorgt voor de overige materialen, zoals schepnetjes, loepjes, zoekkaarten e.d. die nodig zijn om op speurtocht te gaan naar: waterschorpioenen, bloedzuigers, bootsmannetjes, waterroofkevers en al die andere spannende, griezelige of gewoon leuke beestjes die onder de waterspiegel leven van beek, sloot, ven of plas. Heb je zelf spulletjes die je kunt gebruiken bij je zoektocht naar het waterleven, dan mag je die natuurlijk gerust meebrengen! Kom jij ook op 16 juni naar de Korstbroeken in Vessem?« terug
SBP Outdoor en De Negende Zaeligheyt in Bergeijk Witrijt
Flow Sleeping Bladel
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk
Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Vrijwilligersbureau Bladel