Alles van De Kempen
Bekijk de agenda
< februari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
 
1
2
6
3
4
5
6
7
8
9
7
10
11
12
13
14
15
16
8
17
18
19
20
21
22
23
9
24
25
26
27
28
29
 

Wandeling met IVN-afdeling Kempenland-West

Wandeling met IVN-afdeling Kempenland-West
De Kempen West


NATUUR EN CULTUUR RONDOM TULDEL EN BROEKELING.

Op zondag 31 maart a.s. organiseert IVN-afdeling Kempenland-West weer een wandeling door een mooi en interessant stukje Kempische natuur. 

De wandeling wordt begeleid door twee natuurgidsen die onderweg uitleg zullen geven over hetgeen er langs de route te zien, te horen en te beleven is.

Deelname aan de wandeling is gratis en iedere belangstellende is van harte welkom. De gidsen van IVN-Kempenland-West vertrekken op 31 maart om 9.00 uur aan het begin van de Torenlaan op Landgoed De Utrecht te Esbeek (nabij het torengebouw, links van de provinciale weg Reusel-Hilvarenbeek; tegenover Huize "Rustoord"). De wandeling duurt ruim twee uur.

Rond 1900 kocht Levensverzekeringsmaatschappij "De Utrecht" grote stukken heidegrond aan van de gemeentes Hooge en Lage Mierde en Hilvarenbeek die daarna door noeste arbeid werden ontgonnen tot uitgestrekte (naald)bossen en landbouwgronden. In de loop van de eerste decennia van de vorige eeuw ontstond zo een landgoed van ongeveer 2500 hectaren met bossen, akkers en weilanden, vennen en enkele stukken niet ontgonnen heide. Te midden daarvan liggen enkele tientallen huizen, boerderijen en andere gebouwen die voor een groot deel in dezelfde karakteristieke bouwstijl zijn opgetrokken. Op 31 maart a.s. gaan wij rondwandelen door slechts een klein stukje van dit uitgestrekte landgoed, maar wel een stukje waar van alles te zien, te ontdekken en te beleven valt, niet alleen op het gebied van natuur en landschap maar ook op het gebied van historie, kunst en cultuur. Bent u daar nu ook benieuwd naar geworden, ga dan op 31 maart met onze gidsen op pad!

 « terug
De Houtwinkel Bladel
Reijnders Accountants Adviseurs.
Flow Sleeping Bladel
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel